Skip to content
iulie 30, 2012 / boghi

Marţi cu Morrie | Mitch Albom

Marţi cu Morrie este o carte pentru anxioşi, deprimaţi şi alte categorii de speriaţi. Este, deci, o lectură pentru toată lumea. Pe scurt, cartea redă poveţele lui Morrie, un profesor universitar din US, aflat în ultimele luni de viaţă, către omenire, prin intermediul unor întâlniri săptămânale (marţea) cu Mitch Albom, autorul cărţii, fostul său student.

Cartea e scrisă ca pentru americani, îndemnând la optimism, acceptarea fericirii şi la multe idei simpe despre existenţă, pe care astăzi le putem găsi în diverse imagini distribute pe facebook de cel puţin un prieten din listă. Conceptele de simplitate, familie, modestie, acceptare a condiţiei de muritor sunt redate foarte bine din punctul de vedere al structurării, dar şi din cel al exemplului personal. Ca plus, Morrie recunoaşte în ultimele sale cuvinte către lume şi faptul că, în ciuda optimismului şi a puterii de a lupta cu acceptarea morţii, îi este frică de moarte şi petrece zilnic câte un ceas plângându-şi de milă. Recunoaşterea asta îl face mai credibil, deci mai digerabil pentru un sarcatisc ce mă recunosc a fi când vine vorba de reţete sigure pentru viaţă.

Se citeşte repede şi uşor şi are darul de a-ţi reaminti de măcar unele promisiuni ce probabil că ţi le-ai făcut în privinţa abordării problemei existenţiale. Este mai mult o lectură de tren, o lectură între două cărţi mai grele, dar o lectură care poate face bine şi, dacă eşti genul care rezonează cu experienţele altora, care te poate schimba.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: