Skip to content
decembrie 3, 2012 / boghi

Apărarea invocă nebunia | Woody Allen

apararea invoca nebuniaCartea asta e bine să o citeşti când ajungi vreo goangă mare în orice se întâmplă să faci. Sau când nu ajungi. Sau când nu vrei ori nu mai ai nicio şansă să ajungi. E o carte pentru toţi iubitorii de sarcasm, autoironie, pentru toţi cei care au nevoie de o pauză de la lumea oamenilor mari. Este o carte pentru toţi cei care ar vrea să tragă de urechi planeta Terra şi nu ştiu de unde s-o apuce. Şi este mai mult de atât, este şi o capodoperă a absurdului. Nu ştiu multe lucruri despre Woody Allen şi nici nu mă apuc acum să caut pe google doar ca să scriu un articol pretenţios pe care să nu-l citească nimeni, dar ceea ce ştiu după lectura acestei cărţi, fără să caut pe undeva, este că are imaginaţia unui copil de cel mult 5 ani. Este, deci, un geniu.

Cărţulia este o antologie a textelor scrise şi publicate de Woody Allen de-a latul timpul. Este o antologie a miştocărelii. Criticii de restaurante, revoluţionarii, popii, pictorii, filozofii, terapeuţii, toţi ăştia şi mulţi alţii sunt luaţi peste picior în cel mai amuzant şi decent mod.

Şi cam asta e tot ce pot să vă spun despre carte. Nu aveţi decât să mă credeţi pe cuvânt şi să o luaţi în serios sau să mă credeţi pe cuvânt şi să vă luaţi pe voi în serios. Alegerea vă aparţine, bucuraţi-vă de ea până nu vi-o fură careva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: