Skip to content
aprilie 10, 2013 / boghi

Fiesta în bârlog | Juan Pablo Vilallobos

fiesta in barlogÎncă o carte scrisă pe voce de copil. Te prinzi abia pe la jumătate că puştiul e copilul unui traficant de droguri. Sau na, poate că alţii se prind mai repede, eu m-am prins când deja era evident, deci poate că nici nu ar trebui să spun că m-am prins. Personajele, cu nume aproape imposibil de pronunţat, sunt anturajul traficantului mexican, anturaj în careTochtli (ce v-am zis?) se dezvoltă şi cunoaşte lumea prin ochii şi mintea gărzilor de corp, bucătăresei, grădinarului sau damelor de companie ale tatălui.

Obsedat de ideea creşterii unui hipopotam pitic de Liberia, fiul şi tata împreună cu un om de încredere, îşi pun periuţele de dinţi şi hainele ăle bune în geantă şi o ţuşti în Liberia la vânătoare de hipopotami pitici. Pe care îi mai şi prind şi-i pun pe lista de pasageri a unui vapor de piraţi cu destinaţia Mexic, sub numele de Ludovic al XVI-lea şi Maria Antoaneta. Din păcate cei doi hipopotami pititici de Liberia se îmbolnăvesc şi sunt vânaţi pe loc repaus chair înainte de îmbarcare. Asta aşa, apropo de nimic.

După care se revine în bârlogul din Mexic, unde afăm că omul de încredere s-a transformat în trădător de cartel şi a dat în vileag afacerile murdare ale lui padre. Da’ nu-i bai, că mafiotul tot mafiot şi se descurcă el cumva. La fel cum se descurcă şi cu importul hipopotamilor pitici de Liberia, care sosesc la destinaţie post-mortem şi gata împăiaţi, întru veşnică atârnare pe pereţii palatului.

Na, dacă nici asta nu e o lectură taman bună între Sibiu şi Timişoara, nu ştiu care alta ar fi. La avantaje mai trecem şi că e scurtă, ceea ce e mereu un lucru bun dacă e să citeşti pe tren şi nu ai bilet de Vladivostok. Una peste alta îşi merită orele necesare pentru a fi citită. Nu te schimbă ca om, dar nici nu te lasă rece – ceea ce în primăvara asta iernatică, e mare lucru.

Reclame

2 comentarii

Lasă un comentariu
  1. yukiame / apr. 11 2013 10:06

    ai fost in Sibiu?
    m-ai facut curioasa despre carte 🙂

  2. boghi / apr. 11 2013 19:57

    da, am fost sambata trecuta, sa vad Faust 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: