Skip to content
mai 28, 2013 / boghi

Dumnezeu explicat într-o cursă de taxi | Paul Arden

Dumnezeuexplicatintr-ocursadetaxi3-picMare escrocherie cartea asta. Tot auzeam de ea într-o perioadă pe la Radio Guerrilla şi când am văzut-o în librărie acum ceva timp, mi-a venit aşa, de niciunde, un gând răzleţ  cum că mă voi distra citind-o şi la sfârşit voi rămâne cu câteva idei simple la care nu m-aş fi gândit singur niciodată. De unde? Cartea e plină de idei geniale, demne de scara blocului, de genul nu vedem vântul, dar ştim  că există, aşa şi cu Dumenezeu. Da, faină  ghiduşia, dar am auzit-o prima dată într-un serial pe Pro, în urmă cu vreo zece ani.

În rest, ni se mai zice o data la două pagini că Dumnezeu e ok, dar biserica îl strică. No shit, Sherlock. Şi mai fain e când ne explică despre religii că sunt nasoale toate, dar parcă cel mai mic rău e creştinismul. A, şi parcă cel mai nasol e islamul. Asta aşa, apropo de nimic.

Dar la finalul cărţii vine marea explicaţie. Indiferent dacă noi alegem să credem într-o entitate cu barbă albă, în soare, în big-bang, în maimuţe, în ceva ce nu poate fi explicat, în întâmplare, în tocul de la uşă, etc, acel ceva se cheamă Dumnezeu şi e cam acelaşi lucru. Da, cam asta e ideea scrisă cu majuscule, câte trei cuvinte pe pagină, pe diverse culori, pe care dai aproximativ 30 de lei.

Autorul mai are o carte tradusă pe la noi; îi zice Gândeşte fix pe dos. Îmi pare rău că n-am citit-o pe asta prima, m-ar fi ajutat mult când cu gândul răzleţ de care vă spuneam mai sus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: